Most users ever online was 924 on Sun Jan 19, 2020 12:11 pm
Reply to topic  [ 1 post ] 
Bungou Stray Dogs 
Author Message
Fondator

User avatar

Rank: Fondator

Membru din:
Fri May 06, 2011 2:04 pm

Posturi:
469
Reply with quote
Post Bungou Stray Dogs
ImageImage
Bungou Stray Dogs

Episoade: 24 (sezonul 1+2)
Status: Complet
Apariţie: Primăvara/Toamna 2016
Producăƒtori: Bones
Genuri: Action, Comedy, Mystery, Seinen, Supernatural


Plot:
Îl avem în prim plan pe Nakajima Atsushi, un orfan care, ironic, a fost dat afară de la orfelinat.
Motivul pentru care a alungat este că cei din conducerea orfelinatului bănuiau că ultimele ravagii cauzate de un tigru, fuseseră, de fapt, opera lui Atsushi.
Stând pe marginea unui râu, Atsuhi stă şi se gândeşte ce urmează să facă, fiindcă nu mai avea un acoperiş deasupra capului, nici mâncare. Care ar fi fost şansele ca fix în acel moment să salveze un tip de la înec? Acest individ suicidar este Osamu Dazai şi este cel care îi propune lui Atsushi să se alăture ADA-ei: Armed Detective Agency. Şi de aici începe toată aventura învăluită în supernatural.


Păƒrere
Cred că ceea ce m-a atras cel mai mult, în calitate de bookworm, este că personajele principale din această serie sunt bazate pe persoane reale! HYPED! Dar ce au în comun toate aceste persoane? Păi, majoritatea (gen, 90% din cast) sunt autori sau poeţi, străini sau japonezi.
Şi că tot vorbeam de autori, chestia interesantă la BSD este că are câteva grame în plus de fantasy. De aceea, fiecare personaj are o anumită „abilitate”. De exemplu, cea a lui Dazai este „Ningen Shikkaku” sau „No Longer Human”, care este titlul uneia dintre creaţiile autorului Osamu Dazai şi îi permite personajului nostru să anuleze orice altă abilitate, doar printr-o simplă atingere.
Nu am vrut să fac o descriere pentru sezonul 2, fiindcă ar fi prea mult spoiler şi vă las pe voi să aflaţi mai multe. Însă, vă pot spune că ne sunt prezentat noi personaje interpretându-i, de exemplu, pe F.Scott Fitzgerald, Mark Twain, Nathaniel Hawthorne, John Steinbeck, Edgar Allan Poe sau Fyodor Dostoevsky (this dude is insane).
Partea de OST e genială, atât în primul, cât şi în al doilea sezon. Relaţiile dintre personaje sunt mult mai profunde decât par, iar personalităţile lor se aseamănă uşor cu cele ale echivalentului din viaţa reală. Iarăşi îl dau exemplu pe Dazai (da, sunt uşor obsedată de omul ăsta), cel din viaţa reală, a avut o viaţă nu tocmai roz şi s-a sinucis când era, să zicem, în „floarea vârstei”. Sau, ca să trecem peste bandajatul de Dazai, îl avem pe Chuuya Nakahara, un autor care s-a ocupat în mare parte de poezii simboliste (clar, Bacovia îi era fan), avea un viciu... alcoolul. Ei bine, şi personajul Chuuya are aceeaşi pasiune pentru vinurile scumpe.. coincidenţă? I don't think so.
Partea de comedie îşi are locul, la fel şi cea de acţiune. Probabil, dacă e să compari cele două sezoane între ele, poţi spune că primul a fost cam sărac în acţiune şi că a fost mai mult de încălzire. Dar, hei, pot vorbi despre asta o zi întreagă fără ca nimeni să mă bage în seamă, dar aş vrea să mai aud şi alte păreri xD

So, ceva păƒreri? XD「TAINTED」

Image


Sat Dec 24, 2016 8:41 pm
Profile WWW
Display posts from previous:  Sort by  
Reply to topic   [ 1 post ] 

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 4 guests


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

Search for:
Jump to:  
cron
Powered by phpBB Group.
Design realizat de mindfreak.ro şi modificat de manga-kids.com.